Khamis, 8 Oktober 2009

tok lat di mana mana




aku balik umah mak aku siang tadi. rutin biasa sebulan sekali jumpa mak, kan? aku terkesima sekejap bila aku nengok bilik bujang yg aku duduk masa stay kat umah tuh dulu dah jadi tongkang pecah. mak aku kata, nak kemas bilik tuh untuk dijadikan bilik pengantin.

*siapa yg bakal menjadi pengantin itu? tunggu entry aku yg akan datang....

dlm sibuk aku menyibukkan diri nak mengemas barang tuh, tetibe aku terjumpa komik2 Tok Lat yg aku simpan sejak turun temurun yg dulu. ada banyak. Kampung Boy, Town Boy, With a Little Bit of Lat, Budak Kampung, Lat gets Lost, n Lots of Lat. tuh yg aku jumper. rasenyer cam ada lagik yg ilang. tp xperlah, itupun dah buat aku rasa cukup happy cuz komik2 nih lah yg dulunya slalu buat aku senyum...

cerita pasal karya Tok Lat nih, dua tiga ari before raya ari tuh aku gi KLCC. tetibe aku nampak Tok Lat nyer rumah kampung dijadikan set utk raya deco for this year. teruja aku sekejap. terus aku amik gambar dgn HP Dato K. x banyak pic yg aku amik tuh. 2 keping jer (sebab aku segan nak pose depan khalayak) but aku rasa best sangat.




dlm teruja tuh aku tertanya, lepas filem Mat Som lakonan Imuda, bile lagik org nak bikin filem dr kartun dia ek? maybe next time bole bikin filem dr komik Keluarga Si Mamat plak ker? mana2 director tempatan yg baca blog aku nih, ada sesapa yg berani?





ps: muke Tiara sbg Yam dlm Mat Som dulu lain benar ngan muke dia sbg Datin Seri skang. apa rahsianyer yer.... ahaks!!

6 ulasan:

  1. aaa pinjam jap komik lat tuh..

    BalasPadam
  2. ingatkan tok lat mane td .. ingatkan lalat... haha

    BalasPadam
  3. heppi: pinjam? gi lah kat DBP.

    karl: ish... lat tali lat tali tamplum!

    BalasPadam
  4. x salah ade kan series kpg boy kt tv..

    BalasPadam
  5. ye ker buyui.... x sure la plak...

    BalasPadam
  6. wah.. besnye rumah tue... mcm real ar..

    BalasPadam