Isnin, 30 April 2012

anak dagang di rantau orang (part 1)

ahad, malam ke 4 di Florida.

baru lepas abis tgk Desperate Housewives. next week fnal episode n lepas tuh dah xder dah story pasal isteri2 gorgeous di Wisteria Lane kat TV. hmmm.. kat Astro maybe ada, sebab Astro kan suka ulang citer 1000x. okebai. aku maksudkan TV kat sini.

anyway, speaking about Desperate Housewives, Dato K cakap kat aku b4 aku sampai sini dulu yg neighbor mak dia skang nih ada dua tiga org yg sesuatu n since aku bakal jadi jiran dorang yg baru, dia kata aku jgn nak berangan mcm Renee (Vanessa Williams) sgt! hahah....

sebagai contoh, semalam mak ayah dia buat dinner utk kitorang n panggil neighbor sebelah2 umah datang. so mamat sebelah umah nih yg mmg aku syak sesuatu ada dtg. mamat nih comey yer, org Puerto Rican. cakap bunyik2 Ricky Martin sket. Dato K dah jeling2 dah sebab mamat nih pegang2 aku  tapi malangnya, xder apa yg berlaku di antara kami sebab mamat nih dtg bawak +1. so, malaslah aku nak mencaraskan? (walaupun si individu +1 itupun jeling2 aku jugak, tunggu masa nak cakar muke aku ngan garpu. hahah...)

oh,  pada yg dok sibuk2 mintak gambar dia kat FB semlm, korang gi lah tgk sendirik kat frenslist aku under Octavio Rodriguez. dia dah add aku dah. 

n tadi plak adik Dato K introduce kan aku dgn neighbor dia, Masita. dia nih pompuan Singaporean Malay yg kawin dgn omputeh. dorang dah ada 2 org anak. sorang nama Ethan aka Abang n adiknya plak, Nuri (kot?) atau nama manja Adik. masing2 x reti cakap Melayu katanya, boleh faham apa org cakap jer, nak cakap balik x reti, gitu. (hmmm... anak2 aku besok, haruslah aku paksa dia blaja cakap Melayu, Inggeris, Spanish n Mandarin sampai fasih. berguna tu, ya!)

next week, kalo ada rezki, aku akan dtg umah si Masita nih plak. dia nak buat makan2. nak masak rendang ayam utk aku. so, korang tunggulah next entry ya. aku akan post gambar2 aku posing kat umah dorang plak.

meanwhile, korang enjoyzz jer dulu dgn few pics yg aku sempat amik harinih....

ok, aku dah ngantuk. bye!


with Madison and Riley. Madison kata muke aku persis Shark Boy aka Taylor Lautner. siap puji aku ada perfect skin and tone lagi... korang jangan jeles!!!

main game Wii Tenis dgn Madison and aku kalah 2-1. laha!

at Flea Market: Tutu dress yg haram di Msia tuh dijual di gerai bersebelahan Kabobs (Kebab) yg halal di sini... heheh...

jumlah loteri yg terkumpul so far is USD50 mil!! terniat jugak nak main, manalah tau ada rezeki...

diva in the making: Riley tengah nyanyi lagu Justin Bieber, "Baby, Baby, Baby oooo"




10 ulasan:

  1. ironi sangat kan.
    tutu haram elok sebelah kebob yg halal.

    :-)

    BalasPadam
  2. mmg terus scene desperate housewives keluar bila ko cerita bab2 jemput2 org mkn tu.. dah tu si sesuatu tu mcm bob and lee la?

    BalasPadam
  3. mat: tuh lah dianya.... ingat nak sambar satu tapi xder saiz.

    buyui: lebih kuranglah tapi lagi comel. hahah.

    BalasPadam
  4. Balasan
    1. ni terima kaseh kat sapa ni.. xper xper.. shin jawabkan..

      sama sama ek

      Padam
  5. Balasan
    1. #toleh kiri kanan.. hmm xde org jawap

      sama sama ek!

      Padam