Jumaat, 27 April 2012

dari kota lumpur ke kota dunia (part 5).

April 25, 2012. last day in Cancun.

mentari merah di ufuk timur


aku bangun pagi gile semata2 nak tgk sunrise kul 6 pagi. flight gerak kul 1.25pm, hotel check out kul 10am. teksi datang pick up bawak gi airport kul 10.30am. check in kul 11.25am. so ada banyak masa, kan?

lepas feeling2 tgk keindahan ciptaan tuhan dari lautan Cancun, akupun balik utk bersiap2. hati rasa sayu nak tinggalkan laut Carribean yang biru nih. insya-Allah, kalo ada rezeki, aku akan dtg balik...

perjalanan diteruskan ke Miami. sampai kat Miami aiport dlm pukul 3pm, aku kene beratur mengalahkan org nak beli burger kaw-kaw. gila bapak punyer lama - lebih 2 jam setengah. kunun mcm ketat sgtlah security kat immigration counter tuh. dah 6 kali aku keluar masuk US, blom penah skalkikpun aku kene beratur lama mcm nih, c'mon lah, ini bukan KL. kat JFK n LAX yg super duper busy tuh pun x penah yer. laha!

sampai turn aku, dorang tanya macam2. kenapa aku dtg sana, kerja apa, berapa lama stay, blah blah blah. standard procedure. (tips: kalo ko dtg ngan org sana, ko cakap jer korang couple, x kisahlah ko dtg ngan laki ke pompuan. sure dia cepat lepaskan ko.... hahah!)

setelah aku disoalsiasat, spt yg dah diduga aku dah miss flight yg patut sampai kul 5.55pm utk ke Tampa plak. nasib American Airlines faham so dia mmg ada buat rebooking utk passenger yg missconnection. (maknanya dorang mmg tau yg airport nih slalu buat hal. sian).

next flight yg aku dapat kul 10.30pm. aku ada lebih 4 jam tersapau kat airport, x tau nak buat apa. last2 aku sambung edit next novel aku (hopefully dijadikan novel lah yer) utk membuang masa yg dah banyak terluang...

finally, aku tiba jugak kat Tampa, itupun dah tengah malam. mak ayah dato K jemput dgn kereta baru dan juga anjing baru. kellez! dlm kereta aku banyak tido dari berbual. terlalu penat n ngantuk... hehehe.

ok, itu jer perjalanan aku dari KL ke sini. penat, yes. fun pun yes jugak. aku akan ada kat sini sampai May 15. so far, aku x decide lagi apa nak buat kat sini. tujuan asal dtg sini dulu just nak melawat family kat sini jer. n shopping2. n gi Harry Potter theme park kat Universal Studio, Orlando, Florida.

so, kalo ada apa2 hal nanti korang tunggu jerlah entry2 yg berikutnya oke....

till then, ciao!


6 ulasan:

  1. Shaz...!

    Gua nak cakap ni,
    yang dalam banyak2 11 bijik buku yang gua beli kat PWTC hari tu,
    buku pertama yang gua baca Novel Tabu tau.. :D

    pertama terjah pom booth Fixi,
    yang murah hati tanpa berkira bagi beg hitam sebijik.

    Tu je, :)

    BalasPadam
  2. tahniah! n selamat membaca Tabu. semoga terhibur!

    BalasPadam
  3. meninggalkan kesan tapak tangan kat sini

    p/s : teruja nak nengok gambo Harry Potet Theme Park.. tepek bebanyak k

    BalasPadam
  4. inesen: sure, kalo bole bawak masuk kamera. heheh.

    BalasPadam
    Balasan
    1. aik.. x buleh bawak masuk camera kah?? #nanges

      Padam