Khamis, 10 November 2011

partis en vacances....

aku bercuti ke Colmar Tropicale sehari dua lepas. gi sana pagi selasa. balik tengahari rabu. aku gi naik shuttle dr berjaya times square. rm55 sorang return. bilik plak semlm dlm rm200 kot? okelah kan... honeymoon... eh?

so nih pic yg aku sempat amik...


french chataeu.

front view...

view dari observation deck. betul ker observation deck? ntahlah. aku kene panjat tower gak lah nak amik pic view nih...

bilik tidur. seputih sesuci murni katanya. sesuailah ngan aku yg masih dara nih.

mencari oshin di japanese garden...

aku paling suker pic nih. ala2 tahanan perang jepun. embun sangat!

setelah gagal mencari oshin, maka aku pun duduk di celah2 tangga batu.


pose kat taman berdekatan chateau.

aku memang giler pose. maafkan aku.

colmar di waktu malam. chilly a bit. a bit jer.



ha, puas x? nih antara pic yg sempat aku uploadlah. pic aku diwarnakan sephia sebab aku nak menimbulkan ciri2 klasik... hehehe. oke aku tipu. sebenarnya muke berminyak sebab berpeluh. tempat nih panas. walaupun tema french yer... french di musim panas sangat!!!!

honestly, selain gigih posing sana posing sini, aku x rasa ada bende lain yg boleh menarik minat aku utk dtg kat sini balik. pada sesapa yg nak chillax2 tuh okelah kot. tp kalo korang tanya aku, better aku chillax kat Cameron ker Frasers Hill ker, sejuklah sikit kan.... n akupun dah gi europe, so xder plak aku nampak persamaan apa2 ngan tempat nih. maybe ada cume aku jer yg x perasan. ntahlah.

lokasi dia sejam jer dari KL so nak balik hari pun bole. xyah nak buang duit stay kat resort. ngeheheheee...

ok, nak tido. esok start kerja balik setelah few days bercuti. uggghhhh!!!

8 ulasan:

  1. tempat nih selain bangunan dia, ada lg ke yang best tuk visit?

    BalasPadam
  2. pic ala2 tahanan jepun tu... TERLALUH!!! hahaha

    memang tak ada apa2 kat sana. selalu jugak menyinggah masa keje kat kelantan dulu. nak feeling2 kat europe katanya. tapi? hado?

    BalasPadam
  3. pic yg ala2 tahanan jepun yg mcm happy je ditahan tu mmg embun yg puas kegembiraan sangatttt...

    p/s: lain kali nk feeling embun sila kemban di air terjun ok..ahaks!ni dh mcm sayang salmah bukan embun ni.. :P

    BalasPadam
  4. hamboiiii... feeling2 embun sgt !!!!!

    BalasPadam
  5. ed: kan?

    buyui: oh? bukan natrah?

    hid: terlaluh apa uolz?

    qaseh: teda apa2.

    khai: selain place, ai nice x?

    BalasPadam