Isnin, 21 November 2011

malam pesta buhsan.



tadi aku tonton Festival Filem Melayu ke 24. seperti yg dah diduga, show nih memang hambar but better lah sikit dari Anugerah Skrin. aku x salahkan hosts, (Johan ngan Kak Ogy) sebab aku rasa they did their very best dah. aku salahkan penonton.

mereka2 yg datang kat situ mlm tuh mcm x bersemangat. very typical malaysian. duduk diam2, dr mula sampai abis main twitter. org suruh tepok, barulah tepok sikit. yg penting yg dtg tuh semua majoriti org seni so kalo dah org seni sendirik mcm x appreciate event tuh, baik x yah buat festival. membazir duit. baik ko announce kat Melodi siapa yg menang pastuh award antar jer melalui pos laju.

secara rumusannya, aku dapat rasa yg organizers n juri pilih filem gangster ngan filem yg govt sponsor juta2 utk dapat banyak award. syabas.

paling x bole blah, filem Libas. bola takraw ala bola2 api dgn teknik CGI yg lemah giler dapat menang award jugak. hehehe. x fahamlah. kalo kat US, filem2 mcm tuh layak dapat Razzies award jer. kat sini dah consider antara yg terbaik. baguslah. dah rezeki dia tuhan nak bagi, kita xyah nak sangkal lah eh.

anyway, pada yg kalah tuh, jgn putus asa. next year ada lagik.


ps: aku just ralat filem ANU SEBESAR BOTOL x menang apa2 award. aku x tgk pun citer tuh tapi aku rasa citer tuh ada kelainan. Arja Lee patut ternominasi dlm kategori Best Actor. bukan senang org nak bawak watak jadik mak nyah dlm filem dek non. hanya yg betul2 menjiwai watak jer dpt berlakon dgn baik... ;)



ps2: sesiapa yg ada Facebook, sila like page TABU - sebuah novel Shaz Johar
utk baca petikan dari novel tersebut.

8 ulasan:

  1. hahahah!
    bodoh giler gmbo katun tue!
    hahaha

    BalasPadam
  2. ahaha seb baik aku tak tengok.. hehe

    BalasPadam
  3. hahahahahaha... hnya jauhari mengenal manikam :)

    BalasPadam
  4. korang sukerlah kan?

    BalasPadam
  5. buyui: ada jugaklah dapat few awards...

    BalasPadam
  6. shaz> ANU SEBESAR BOTOL ke ANU DALAM BOTOL?? ada citer lain tajuk nye start dgn anu jugak ke? hmmm...

    BalasPadam
  7. ntah. aku pun x sure tajuk dia apa.

    BalasPadam