Isnin, 17 Oktober 2011

vokal... rupa jauh sekali....

tadi aku berpeluang menonton rancangan baru jelmaan The Voice dr TV3 berjudul Vokal... rupa jauh sekali. eh bukan. Vokal... bukan sekadar rupa.

baru minggu pertama so aku x berapa nak paham sket apa konsep yg cube diterapkan dlm rancangan nih. oleh itu, kpd sesiapa yg paham cube explain kat aku sket few points yg aku x berapa nak faham di bawah, eh. please.



1st, kenapa mesti yg masuk nih nak salahkan public n nangis2 masa diinterview? sedey kononnya pakej dorang tuh x cukup so dorang x dapek nak jadi penyanyi. alahai, setahu akulah manusia dlm dunia nih semua shallow, dek non. ko sendiripun kalo diberi peluang nak tgk or dapat yg cantik2 jer walaupun diri sendiri astaghfirullahalazim, kan? so xyah nak sedey2 sangat.

2nd, kenapa mesti rancangan berbentuk pertandingan vocal jer nak panggil azmeer? bagus sangat ker dia nih? kalo x dia, ajai. tolonglah panggil org lain. asik2 muke dorang jer. ramai lagi kot musician or composer yg bagus2. ker dorang jer yg paling berkaliber kat malaya nih?

3rd, komen Tok Ti, "sebutan biar lebih jelas" bile budak tuh nyanyi lagu Rolling in the Deep. hahah. lagu inggeris kot, Tok... Sebutan u jelas ker?

4th, erra fazira. kata show nih bukan sekadar rupa tapi yg pergi letak miss msia 1992 kat situ buat apa? kan lebih afdal kalo bagi kat adibah nor ker, barulah lebih sesuai ngan tema, kan? ko gi letak erra kat situ, sah2 lah rupa dia jer yg mendahului vokal.





ok dah. so far tuh jer. actually ada lagi beberapa points lagi yg aku nak tulis but xperlah, points2 kat atas nih yg buat aku terfikir2 sampai termenung. kpd reader semua, tolonglah balas.

pesanan aku selaku penyampai khidmat komuniti masyarakat:




kpd org2 yg rasa diri dia serba kekurangan tuh, kalo korang ingat nak jadi penyanyi nih just depends on suara atau ruper jer mmg korang silap. Semuanya based on personality n luck yer. makanya, kalo ko nak berjaya, ko kene usaha. kalo ko rasa pakej ko tuh x cukup, ko kena cukupkan.

ko tgk pic akak ZZ kat atas tuh. ko x nampak mcmana perubahan drastik dia dah buat dr zaman madah berhelah sampai skang? ko ingat dia berjaya ker kalo dia malas2 nak berusaha mencantekkan diri sendiri?

utk network yg ada kat malaya nih plak, tak yah lah nak tiru2 show dr negara luar. kitorg lagi suke tgk yg original lah. buatlah show yg ada identiti kite sendiri... haish!


12 ulasan:

  1. tiru rancangan omputih, the voice tuh... sejibik okkk. paling tak leh blah,bila juri vote, 'saya terima' kendian naik tanda like. Alang nak tiru, technology sila la canggih ok

    BalasPadam
  2. oh x penah tgk lagi the voice or vokal ni...lol...

    BalasPadam
  3. qaseh: kan? sedih.

    azataq: siler lah tgk...

    BalasPadam
  4. aku tgk iklan promo dia mula2 pn aku dh geleng kepala..semua nk tiru..kot nk tiru sama level x pe gak, ini mengundang kutukan je..haish!

    BalasPadam
  5. agak2 lepas nih reality show mana pulak yg diorang nak copy cat... hmmm...

    BalasPadam
  6. kalo betul kat malaysia ni bole hidup dgn vokal je bukan sekadar rupa takkan lah azmeer jadi juri je sekarang?? dulu dia penyanyi kan? takkan erra fazira bole jadi juri walhal muka je leh harap?? tajuk rancangan ni je dah nonsense! *muke longgar*

    BalasPadam
  7. buyui: kan?

    ningna: pondan cantik. tiru drag race.

    leli: betul gak kan. kengkadang leh pakai gak komen ko nih. syabas.

    BalasPadam
  8. kan. betul jugak kan points di atas. kalau rancangan nyanyi je muka azmeer muka ajai. pastu vokal, bukan sekadar rupa, letak erra lagi? haha lari tema ok. haha tok ti puun nak komennnnnn :p

    BalasPadam
  9. aku paling malas part nangis2 minta simpati. jadi show minta simpati sebab x sempurna la pulak.

    BalasPadam
  10. nabila: kan?

    vivi: ko terasa x?

    BalasPadam
  11. hahaha...sgt setuju part erra tue...

    eh lupe bagi salam...Assalamualaikum...:p

    BalasPadam
  12. kumsalam....

    BalasPadam