Isnin, 18 Julai 2011

yok nonton filem indo, mas!



mcm2 komen yg aku baca dr org ramai bile astro kuarkan statement dia akan naikkan harga. rata2nyer marahlah, memasing nak menyansang astro yg ada hati nak naikkan harga walhal servis masih lagi di tahap 1980an.

tapi nak buat caner kan, dah xder competitor terpaksalah rakyat jelata spt aku nih akur. nak harapkan tv lain... memang xkan muncul nampaknya. kalo ada pun channel plak x cukup lagik.

anyway, aku x nak citer pasal harga pakej astro nih. aku nak citer pasal pakej baru kat astro yg tgh diwar2 kan skang nih. namanya pakej astro indo pek. *pek tuh bukan pepek yer... pack. sila baca dgn qalqalah yg betul...

semlm aku spend lebih 4 jam depan tv utk tgk channel tuh. ada citer best. citer Ketika Cinta Bertasbih. lagu tema filem tuh dr penyanyi suara kuar x kuar, si Melly Goeslow. sian.



okelah citer tuh. siap ada part 1 part 2 lagik. kalo nak compare ngan Ayat2 Cinta, aku rasa better lg citer nih kot walaupun manusia lindungan kaabah yg cuba dipaparkan dah x berapa nak wujud lg pd era sekarang nih rasanya. ah, x kisahlah. katapun fiksyen.

yg penting, astro bagi free pd rakyat jelata utk tonton channel tuh selama seminggu. minggu nih jer. minggu depan dah kene bayar dah. ada 2 channel. satu bintang satu pelangi kot. esok2 akan ada lah matahari, bulan, bumi segala so pada maid2 yg malas nak jaga anak org tuh, bole la lepak2 melempap di depan TV sementara tunggu tuan rumah balik... hahah...

oh yer, mlm semlm ada sorang hamba allah bagi aku 2 tajuk filem Indon lama yg perlu aku tonton. tajuknyer....

GARA GARA GILA BUNTUT dgn DEPAN BISA BELAKANG BISA (sila klik utk informasi ttg filem tersebut).



mcm best jer filem tuh kan? so aku rasa aku nak request kat astro utk tayangkan kedua2 filem hebat nih. kalo dorang sanggup tayang, aku subscribe.

janji.

6 ulasan:

  1. aku suka Anna dlm crita Ketika Cinta Bertasbih tu... sweet

    BalasPadam
  2. faiz: biasa jer kot...kening pun x bantis.

    BalasPadam
  3. citer ni dh ada lah kt 114 tu...x payah subscribe channel indon tu...

    aku rs kita kena pasang wayar tinggi2 so boleh dpt siaran negara jiran lah..mampu?

    hahahah

    BalasPadam
  4. ada lagi tajuk2 filem yg lain... nnt aku post dlm entry yg akan dtg.

    BalasPadam
  5. tapi paling tk faham bila org astro keluarkan filem baru yg tak berapa lama keluar panggung. tak fikir ker benda ni akan mempengaruhi rating panggung filem2 tu?

    nanti kalau kougar keluar panggung, pastikan dah setahun baru u lepaskan kougar masuk astro first k shaz. i am begging u

    hehehe

    BalasPadam
  6. hid: oke jer... lepas kuar panggung, trus buat drama bersiri plak... trend kan sekarang....

    BalasPadam