Khamis, 7 Julai 2011

jaga jaga... ada yang memerhati..... (buat suara kak rok)



aku baru lepas tgk movie paling saiko dan menyeramkan sekejap tadi bertajuk I Spit on Your Grave. Aku beli DVD nih masa berada di Bali, 2 weeks ago. Citernye pasal seorang writer nih yg mengalami saat2 kesukaran ketika sedang bercuti sorang diri kat cabin dlm utan utk writer's retreat. korg tau ker apa tuh writer's retreat?

maksudnya, mcm akulah sorang penulis tersohor kan yg tibe2 gi bercuti sorg diri dlm utan, jauh dr gangguan dan anasir2 liar, utk menghasilkan karya yg terbaik gitu....

so, tadi sambil layan mee goreng mamak style buatan sendiri, aku pun pasanglah citer nih. Start2 jer aku mcm dah agak citer nih cukup seriau dan menyeramkan. Bukan seram ala kadar mcm citer Kum2 kat TV tuh. Nih yg seram ala psycho giler mcm citer Misery atau Saw. Yg kalo korang tgk, sah korang muntah2 dan cum dua tiga kali sebab ketakutan/kegelian.

nak aku citer ke jalan citer dia? xyah lah eh. Korang tgklah sendiri. kang aku citer panjang lebar kang dah x suspens plak kan? anyway, yg penting, lepas abis jer citer tuh, aku ngan dato K terus buat kuiz...



*wajah2 penyangak dlm citer tuh. taste, kan?


Soalan kuiz kami berbunyi begini:

cara pembunuhan yg macamana kah yg paling best dan kejam sekali?


1. Cungkil kelopak mata mangsa anda dgn mata kail pastuh sangkut kat pokok. Kemudian, lumurkan seluruh wajah mangsa itu dgn isi ikan dan tunggu gagak datang utk makan wajahnya secebis demi secebis. atau...

2. Celupkan wajah mangsa anda ke dalam air dua tiga kali hingga lemas tak lemas, dan jika masih lagi bernyawa, bancuh air tadi bersama lye (kire bende alah serbuk clorox yg org tabur utk cuci longkang tuh) dan biarkan bau tengiknya membuat hidung mangsa anda sakit dan secara otomatik dia terendam mukanya sendiri tanpa sengaja sehingga hancur. atau....

3. Cabut gigi mangsa anda dengan playar dlm keadaan bogel. semua gigi depan belah atas yer dan apabila dia berdegil dan liat untuk mati, potong pula koneknya dgn sekali kacip dan sumbatkan bahan bukti itu ke mulutnya dgn ucapan, "SUCK IT! NO TEETH!"

4. atau last sekali, Rodok lubang anus atau dalam bahasa kampungnya, lubang juboq mangsa anda dengan senapang berkali-kali sebelum disudahi dgn melepaskan tembakan dari lubang itu terus ke mulutnya sehingga mengenai mangsa di depan.



haaa... susahkan pilihan jawapan yg diberi di atas? sila pilih salah satu saja yer...

Jawapan yg tepat dan menepati kehendak juri akan diberikan hadiah yg istimewa. Ingat, keputusan juri adalah muktamad. Sebarang surat-menyurat tidak akan dilayan. Komen di blog nih mungkin dilayan. Tweet pun layanlah, kalo ada masa. hahah...

selamat mencuba....



Ps: sekarang sedang menghabiskan novel Cekik karya Ridhwan Saidi. Baru nak masuk chapter lima tapi aku dah tercungap-cungap membacanya. panassss... Hahah.

11 ulasan:

  1. Kan ko ckp tak nak tulis jalan citernya...
    cara dorg mati tuh 1/2 the story bro...!

    BalasPadam
  2. kris: wow, u just called me, bro. are we bromance?

    BalasPadam
  3. kpd dato k dan JA sila masalah rumah tangga jgn dibwk ke sini ye :p

    ini dh mcm long khong ni..aiyohh kalau aku tgk sah aku menjerit..gila ngeri..

    aku pilih yg paling ngeri tu cabut gigi pki playar..eeeeeeeeeee!!

    yg rodok tu dh mcm citer 5 disember je!ok la 5 disember tiru dia..

    BalasPadam
  4. buyui: nih bkn masalah rumahtangga. nih semanis kurma. kan, ling?
    (tetibe ling).

    tp yg paling menyakitkan muke rendam dlm air tuh. perlahan2 azab kematian itu terasa.

    BalasPadam
  5. saya dah tengok.separuh jalan ja.haha.xsanggup.

    BalasPadam
  6. ruwaida: eloklah separuh... x elok membazir...

    BalasPadam
  7. kurung org tu lama2 dalam bilik berkunci dan mainkan lagu justin bibir kuat2

    nescaya kalau tak mati, akan gila seumur hidup.

    lagi kejam...

    BalasPadam
  8. ganas kot cite nie..tp beshh sbb pompuan tue bls dendam gile2 kat mamat2 tue :)

    BalasPadam
  9. eiym: kan?

    BalasPadam