Isnin, 7 Mei 2012

anak dagang di rantau orang (part 3)

lama gak kan aku tak update blog.. heheh... ada sesapa yg rindu ker? xder, kan?

aku bukannya apa, takde apa2 aktiviti yg nak dibuat kat sini selain gi makan2 n shopping2 biasa jer... so aku malaslah nak post apa2. tapi harinih special sket sebab aku kuar bawak bebudak kechik 2 org nih jln2 tgk mermaids.

yerp. mermaids. mermaids nih beza sket dgn mermaids yg aku tgk kat Hatyai dulu. yg tuh mermaid kategori 18sx, bukan utk tontonan seisi keluarga yer. mermaids yg nih behave sket. dia ala2 citer Little Mermaid gitu.

apa2pun aku salute ngan budak2 yg jadik mermaid nih. kuat paru2 dorang. kalo aku, 2-3 kali sedut jer oksigen tuh lepas tuh trus aku terbenam ke dasar. agak2 dah cukup 48 jam baru aku terapung balik. sian.

eh oklah, xder apa nak citer sgt. nih pics yg aku sempat amik tadi...


nama tempat nih Weeki Wachee Springs.



sampai2 jer Madison dah lapar nak makan.  oh by the way, jurufoto pic nih adalah Riley. hebat tak dia?



inilah mermaids yg dimaksudkan...


boat ride mengelilingi Weeki Wachee Springs. tgk betapa clearnya air sungai tuh.boleh nampak ikan berenang2 kat dalam. sungai kita... penuh ngan kencing tikus. hampeh!!!



Riley and I, posing dalam boat....



kepada siapa yg nak berenang, sinipun ada waterpark utk dia orang main2 air. ko berenanglah sampai puas!



merak liar. kat umah korang ada merak jalan2 macam nih?



then, balik dari Weeki Wachee, gi dinner kat rumah Masita plak, the Singaporean Malay yg aku mentioned dlm entry yg lepas tuh. buku Tabu sudah jatuh ke tangan beliau utk dibaca. comel anak2 dia...

ha, itu jer lah pic yg aku rajin upload. kalo aku upload semua kang... mahu 30 pages blog aku nih.... aku harap korang puas....

next entry di mana plak yer... hmmm... akupun x tau lagi, so tungguuu...


10 ulasan:

  1. uishh jernih gila air sungai dia...

    BalasPadam
  2. jerenih sungguh air itu.. kalo mandi bogel ni.. mmg malu laa org nampak..

    besh besh.. update la lagik.. amek gambo bebanyak.. yg comel2 #sengih

    BalasPadam
  3. *menaip sambil feeling2 mermaid*

    BalasPadam
  4. shin: yg nak menari bogel tgh2 org ramai tuh kenapa?

    hid: caner lah rupanya mermaid menaip yer....

    BalasPadam
  5. Sentiasa berangan nk jadi mermaid (ko mampu???)

    BalasPadam
  6. Kelas! Harap selalula updete blog ni ye! -jerung jantan-

    BalasPadam
  7. shin: syabas.

    jerung jantan: yer... new entry akan menyusul sedikit masa lagi...

    BalasPadam