Khamis, 10 Mei 2012

anak dagang di rantau orang (part 4)

kembali bersiaran di bumi Florida...

spt yg dah aku plan sejak kat KL lagi, akhirnya aku berjaya jugak menjejakkan kaki kat Universal Studios Orlando. actually, aku dah singgah dah sini beberapa tahun yg lampau tp masa tuh xder Harry Potter theme park (wizarding world of harry potter). so this time aku nak visit park tuh jer... heheh...

tempat tuh ramai org walaupun aku g hari selasa. U dah start spring break kot kat sini, thats why penuh. anyway, sini ada few pics yg aku nak share ngan korang semua. aku harap korang puaslah tgk pics nih yer....


the adventure begins (yg penting muke still fresh masa nih)


one of the cute shop kat Seuss Landing
antara park yg ada di dlm

Kris and I at Wizarding World of Harry Potter. muke kami dah penat sket dah. ahaks!

pose depan train sementar menunggu Potter and the gang. dulu kitorg slalu gi sekolah sama2.

minuman enak di waktu panas. Butterbeer.

apa bendalah yg ada dijual kat dalam nih....

org2 yg tgh beratur nak beli wand. usd34 utk sebatang kayu yg bole buat tunjuk mengaji jer. perlu?
Hogwarts Castle!!!! dlm nih ada 4D ride. ko berterbangan dgn Harry Potter. sgt best!
kualiti pic tidak memuaskan sebab suasana dlm castle nih  agak gelap. nih lah dia frame2 gambar yg boleh bercakap itu...

Sorting Hat. dia nihpun nak bercakap dgn ko jugak...

nih rumah Rubeus Hagrid. kenal x? kalo x kenal siapa dia, sila google.
Jurassic Park. main game2 air utk membasahkan diri yg kepanasan...

akupun x tau kenapa aku nak pose kat sini....

fossil katanya....

nih namanya masuk mulut gelongsor, kuar mulut dinasour.

aku memang suka main panjat2 dlm jaring... ya, aku memang kinky!

ok yg nih plak area Toon Lagoon. game air2 lagi. sila bawak baju ujan kalo x nak kuyup mcm aku...

nih kalo Bik Mah tau ada bom sebesar nih, dia mesti nak!

heheh, aku suke pose kunun2 terbang mcm nih, padahal pic nih aku rotate jer...



membaham burgers sebab lapar!!!!

heheh, sebelum balik. tak sah kalo x amik gambar depan benda alah nih...


ha, cukup? nak lagik? ada beratus lagi nih... nak?



ps: btw, baru dapat berita hairstylist Vidal Sassoon meninggal harinih. RIP Vidal Sassoon. Now who's going to bob my hair?

8 ulasan:

  1. best la. i is jeles. bila balik msia

    BalasPadam
  2. bahagianya hidup seorang JA. jeles memuncak...

    BalasPadam
  3. hid: next week. sob sob.

    qaseh: balik nnt taulah utang bank keliling pinggang.

    tieah: alhamdulillah lah, rezeki...

    BalasPadam
  4. wand buat tunjuk mengaji? haha!

    BalasPadam
  5. buyui: bukan bole buat apa pun wand tuh... xdernyer ada power... sian tp kalo bawah usd10, aku pun beli....

    BalasPadam
  6. hurmmmmmmm... x puas nengok gambo kat harry potter tu..beshnyer #nanges

    BalasPadam
  7. nnt ada rezeki, leh pergi sana ok!

    BalasPadam