Khamis, 18 November 2010

membuta jer keje kau!!!!!


nih ada kisah sedih buat sorang gadis berkulit tinted di London. nama anak gadis nih Sade Biggs, berumur 8 thn. dia nih dilahirkan dengan sejenis penyakit yg dikenali sbg "extreme form of narcolepsy" atau bahasa mudahnye, "kaki membuta 24 jam".

kata mak dia, Dana Thompson dia dah tahu anak dia ada problem suke tidur nih sejak kecik lagi. bayangkan dia boleh tidur dr pagi siang sampai ke malam. kengkadang, tengah makan pun tido. kalo ko jadik mak x sentap? gilo ko apo ker kan?

ada sekali tuh mak dia kata, dia tengah tidur masa naik basikal. tau2 jer dia dah jatuh kat tgh jalan pastuh sambung tidur kat atas jalan tuh. kau mampu?



masalahnya.... setakat nih masih tak ada sebarang ubat yg boleh diberi kat budak nih utk mengatasi masalah yg dia hadapi cuz most ubat yg doktor ada designed utk org dewasa sahaja. utk budak kecik blom buat lagi. sian ek?

yg penting, komen si Sade nih bile org tanya apa yg dia mimpi masa tidur tuh. skalik dia jawab...
"saya selalu mimpi pasal tengkorak n bomoh, saya rasa benda2 tuh memang wujud."

kau x pitam kalo slalu mimpi mcm tuh? mimpi dapat nombor ekor ker, mimpi dapat wahyu ker lain lah kan? nih mimpi pasal hantu... coi lah!!!!




ps: nasib baik ko duduk jauh dik, kalo ko duduk kat KL, uncle JA bawak ko gi jumpa Haji Rahmat. ada bende yg mengikut ko nih....

9 ulasan:

  1. hahaha... lawak la entry nih.. ada jugak org macam tu yer... pelik2...

    agak2 dah jumpa Hj Rahmat tuh apa yg dia jumpa yer? Adakah saka Sleeping Beauty? hahaha

    BalasPadam
  2. raja lawak 5 borang dh nk kuar.

    apa lagi!!

    btw, saya xsuke mimpi2 bomoh bgai tu. suke mimpi basah je gagaagagagagga

    BalasPadam
  3. sleeping beauty ke sleeping beast ker...

    BalasPadam
  4. semua: nak kata sleeping beauty mcm beast plak lebih kureng kan? nih kalo kerja sure kene terminate 24 jam! hahaha...

    BalasPadam
  5. ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    Selamat Menyambut Aidil adha
    Selamat menunaikan ibadah korban
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞
    ۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞۞

    wooooo kata mak aku kalau asik membuta aje rezeki tak masuk lahhhh....

    ade mata di bagi tapi dok membuta aje kang kalau jadi buta kang .... terus golap....

    aku rasalahhhh mmg dia kena sampok hantu tidor kotttt....

    BalasPadam