Sabtu, 20 November 2010

lost in translations.

nih perbualan yg berlangsung di antara dato K dan sorang pemandu teksi berbangsa cina semalam.





dato K: midvalley?

driver: huh? mitali?

dato K: midvalley!

driver: apa? mitali?

dato K: bukan... mid... valley....

driver: saya tak tahu lah apa lu cakap. mi tali?

dato K: mit-verry?

driver: ohhhhhh midvalley... cakap lah midvalley... mitali mitali... ingat lu mau pergi mana.. hahahahahahaahahahahahahahah (gelak sepanjang perjalanan).

dato K: *pitam!

ps: kau mampu?

13 ulasan:

  1. hahah... pasni nk benda lain kena ckp lain r...

    BalasPadam
  2. ya rabi, sabar je lah dato k..adoii..mmg pitam!

    BalasPadam
  3. nk smbung gelak je

    hahahaha

    BalasPadam
  4. semua: masalah penuturan dan penguasaan bahasa yg berbeza. heheh.

    BalasPadam
  5. kalu aku jadi dato k pun aku pitam maaa.tak paham2 ketuk palo baru tau..baru jadi cam sin chan kena palo benjol

    BalasPadam
  6. ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★
    buat pembaca blog kami
    http://firestartingautomobil.blogspot.com/
    http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
    ★°°•.★°°•.★°°•.★°°•.★

    Salam kunjungan salam ziarah…. haiiiiya apik wo lu punya telinga tak korek ke.... wa cakap lu tak dengar....

    adoiiii kalau dapat 10 pemandu teksi yang pekak camni habis lerrrr....

    aku rasa mitali tu jauh beza ngan midvalley

    BalasPadam
  7. ..kalu nak pergi kuala lumpur convention centre x tau la ape yg pemandu tu dngar yek...

    BalasPadam
  8. afzai: apa nak buat... layan jer lah....

    dzull: times square new york kot?

    BalasPadam
  9. hahaha

    kredit limit berapa?

    sepuloh

    berapa?

    sepuloh laaa haiyaaa...

    BalasPadam