Sabtu, 25 Julai 2009

perihal bromance



What is a friend? A single soul in two bodies ~ Aristotle

aku ada sorang teman yg aku gelarkan dato K. dia nih aku dah kenal lama. sejak 6 thn lepas. lucu jer kisah perkenalan aku ngan dia. sebijik mcm drama nur kasih. oke tipu. aku x tau menatang apa drama nur kasih tuh. tp yg mcm drama tuh mmg betul sebab sepanjang 6 thn persahabatan yg terjalin tuh mmg banyak naw drama yg melanda kitorang.


pagi tadi dia tanya aku soalan cepumas, "kenapa dlm blog ko xder citer pasal aku. ko marah kat aku ke?"

aku jawab, "well, blog nih kan blog aku. pasal life aku lah. citer pasal life ko, ko tulis la kat blog ko sendirik," kewat x jawapan?

pastuh dia sound secara halus balik. "kalo blog nih pasal life ko, aku dah xder dlm life ko ker? napa semua org lain ada tp aku xder? ko nak exclude aku dlm idup ko eh?"


aku terdiam sekejap. bukan sebab aku bisu ataupun sakit gigi tp aku tersentap sebab kata2 dia tuh betul. ntah camner aku leh ter flashblack zaman2 pengenalan aku dgn dia dolu2.

2002 - berkenalan di alam maya.
2003 - jumpe first time kat melbourne.
2004 - jadik akrab kat KL.
2005 - dia stay kat US.
2006- aku plak stay kat US.
2007 - kitorang stay kat KL/US/KL.
2008 - on and off KL/US/KL.
2009 - back to australia n KL.

* tuh belum lagi aku campur cuti2 luar dan dlm negara yg lain dr thn 2002 -09 tuh.

so caner aku leh x selitkan citer pasal dia? nope. actually ada aku selitkan citer pasal dia tp masa tuh aku tgh emosi so banyak citer pasal dia yg x berapa positif. hmmm.... mcm hanj!@%


oke dato K. aku nak mintak mahap secara terbuke nih. actually ada banyak citer positif yg aku leh tulis pasal ko tp aku tak tau kat mana harus aku letak mukadimah. sorry yer.....

in short, cukuplah aku kata ko seorang teman yg amat penyabar yg selama ini bersungguh-sungguh ingin melembutkan hati/kapla jejaka anggun yg keras macam batu ini. bertuah kalo sapa dpt kawin dengan ko.

n honestly, aku kire ko bkn sekadar seorang sahabat jer, malah guru dan juga facilitator yg banyak mendorong aku untuk terus melangkah ke hadapan melihat dunia. terima kasih banyak banyak. sesungguhnyer jasamu amat2 dihargai.

sekian. wasalam.


ps: despite our differences, i am still looking forward to seeing our friendship grow. thanx for everything.

20 ulasan:

  1. ;-)
    - dato' k

    BalasPadam
  2. nama sebenar panjang sangat...

    BalasPadam
  3. jelingan Dato K (pic no 4) menggoda u... say hi kat dia..

    BalasPadam
  4. hahaha... jap lagi la say hi kat dia!!!!

    BalasPadam
  5. a friend in need, is a friend in deed

    BalasPadam
  6. soklan no 1:mcm sedap je adto k mkn tu...ape bende tu..?

    soklan 2:perbualan tu dh transelit to BM ke mmg atuk K oppss.. datuk K tau ckp MELEYU??

    BalasPadam
  7. karl;
    i wanna be a real fren cuz a real fren tuh is the one who walks in when the rest of the world walks out.....

    buyui;
    suke ngan soalan yg dijual tuh. saya beli yer...

    jawapan 1: enchilada kot? lokasi pesantapan, kat carlos pavilion KL.
    jawapan 2: dah translate la tp dato K mmg fasih berbahasa melayu. jejaka anggun jadik cikgu BM kan?

    dato K... tlg jawab sikit....

    BalasPadam
  8. JA (jejaka anggun..)
    nnt kem salam kat dia k..
    kata dalia kem salam...
    dia reti jwb salam ke....???
    hahahhaha....

    BalasPadam
  9. Camana boleh faham BM? Kulit dia seputih salji. Ada ker org putih secomel nih fasih cakap melayu?

    Yang aku tau...si jejaka anggun tuh beruntung gila babi dapat kawan sebaik-hati dan sesexy si dato' k.

    Persahabatan korg tuh cam kepompong. Hal yang tak mudah berubah jadi indah. Tul tak?

    BalasPadam
  10. dalia;
    dia leh jawab salam....
    siap hulur tangan nak bersalaman lagi nnt


    tanpa nama;
    nampak sgt dato K yg tulis komen nih....
    especially tang ayat nih: Persahabatan korg tuh cam kepompong. Hal yang tak mudah berubah jadi indah. Tul tak?

    BalasPadam
  11. Ehem..ehemmmmmmm....wakakakaka...

    BalasPadam
  12. akulah jejaka anggun itu
    --- ya kamu sungguh anggun...
    :)

    BalasPadam
  13. fapet:
    apa yg ehem ehem nih.....

    anntaj:
    anggun ker? malu ai....

    BalasPadam
  14. nyampah Dato K ni tau.. tk leh puji langsung mesti nak riak.. x baik.. no no no..

    BalasPadam
  15. jed;
    jgn lah nyampah kat dia...
    support dia sikit...
    kesian dia.....

    ahaks!!!

    BalasPadam
  16. kalo tulis asyik pasal die, orng ckp ko gay lak kan.hahahaha

    BalasPadam
  17. tuh la naz...
    biarkan la mereka berkata kata...

    BalasPadam
  18. sabr jerk, yng pnting ko tahu saper ko.

    BalasPadam
  19. kehkeh..sentap la kan..
    tu baru dato k yg sound tu .. blom aku plak sound tak sebut pasal aku dlm blog ko lg tu ;p

    BalasPadam
  20. marlena;
    tuh la dia nyer. kene buat satu blog khas utk kawan2 lepas nih...

    BalasPadam