Jumaat, 10 Julai 2009

hidup kaya mati lagi kaya!!!


nih aku terbaca satu artikel pasal mendiang (ker arwah?) Michael Jackson. yer, citer MJ lagi.....

katanya MJ nih semasa hayatnya dia membelanjakan wang sebanyak US25Mil setahun. so bile dah sampai ajal ari tuh, lawyer dia pun buat announcement. harta peninggalan MJ kepada anak2 n family ialah hutang yg berlambak di sekeliling pinggang. US500Mil. ha! amik kau!


tapi media, recording co. n family dia bijak2 belaka. diorang x abis2 buat duit lepas tuh. jualan album MJ dikatakan naik mendadak, itu belum lagi royalti yg dia dpt dr stesen TV masa memorial service ari tuh. umah dia (Neverland ranch) tuh pun bakal dijadikan museum so boleh dikatakan, harta pusaka dia x akan abis sampai bile2.




aku tersenyum kecil. terfikir2 betapa bestnyer menjadi anak orang kaya yg glamer. dari kecik sampai ke tua org tabur duit. yg si mati kat kubur, sendiri mau ingatlah. kalo kat dunia nih org puja, kat kubur belum tentu tuhan skip ko nyer balasan.... renung2 kan dan selamat beramal!!


ps: hidup jejaka anggun cuma kaya dengan budi bahasa jer... cukup lah tuh ek?

* aku ada tulis artikel yg bau2 bacang mcm nih dulu. refer to this entry: top earning dead celebrity (klik here)

10 ulasan:

  1. kira fmly Mj pndai abek ksempatan la kan..tp nak slh kan sp klw dorunk jd kaya bila ada mnsia fanatik, yg bile dier mati trus ja cm org gler yg sumer pasai MJ nak dikorek nye..smpai satu tahap tak psti dorunk nie betoi2 minat or coz evry1 talk bout MJ dorunk pun nak ekut skali..letih ngan mnsia gini..sudah2 la pasai MJ nie...lagi org ddk dgr lagu dier, lagi org ddk beli album dier bukan nye leh myejukkan dier dlm kubur tp lg bg azab dkt dier...tak kira la kubur islam or kubur kristian :0

    BalasPadam
  2. skunk,
    mcm baca sms lak komen nih....

    BalasPadam
  3. kompius ngan dye nie.
    islam ke kristian.

    BalasPadam
  4. hindu liyana..xpun penyembah berhala...

    BalasPadam
  5. arini br ade masa kuar jenjln shopping complex..uyoo...sume kedai la pasang lg dia..kedai cd segala usah ckp la...setiap kedai sume la terpacak menegok video clips or cencert dia...masa idup dulu takde lak cmtu...dunia..dunia...

    BalasPadam
  6. kat sini pun buyui...

    yg best masa memorial service ari tuh siap bukak screen besar kat fed square (lebih kurang cam dataran) utk peminat2 kat melbourne bg last respect....

    BalasPadam
  7. yang penting mana2 kedai kaset skang ni bukak lagu mekel jeksen ni.haha

    BalasPadam
  8. yea..kaya budi bahasa je la kt kann..

    BalasPadam
  9. ye la... duit xder... tuh jer la yg termampu...

    BalasPadam