Selasa, 21 Februari 2012

tangan yg memberi lebih baik dari yg menerima....

sapa yg dah tau pasal berita sedih adik Faris Nur Daniel? ada kawan aku tag cerita di kat FB and also blog Mazidul Akmal pun ada citer pasal dia.






pada yg siapa yg belum tau tuh biarlah aku share sket story pasal adik nih eh. dia nih anak kepada ofis mate aku (kerja organization yg sama tapi lain2 branch lah). umur dia baru 6 thn tapi dah admitted kat Sime Darby Medical Centre Subang Jaya sebab diserang Haemophagoctic Lymphohistiocytosis (HLH), sejenis penyakit severe pneumonia, awal Feb arituh. sile klik surat dari SJMC tuh kalo x berapa paham apa yg aku tulis.




According to Mazidul Akmal Sidek punyer blog (TV3 reporter), medical bill dia dah cecah RM75, 000.00 on the 18th arituh tapi insurance coverage dr parents dia cuma up to RM40, 000 jer. so kepada yg sudi nak membantu meringankan beban, sila2 lah kongsi sket apa yg kita ada n masukkan duit dlm akaun Maybank ayah dia.

En Shamrulismawi Ismail
1140-1115-2218 atau 1628-5200-2738.

kalo nak tau citer nih dgn panjang lebar, silalah lawat blog Mazidul Akmal sendiri.

tolong sebar2kan eh....



ps: dulu anak buah akupun kena sakit teruk masa die kecik, meroyan kakak ngan abg ipar aku kejap, so aku bolehlah membayangkan perasaan parents dia sekarang mcm mana. aku tumpang simpati.

6 ulasan:

  1. tanpa nama: tangan mende? nak kena tangan?

    BalasPadam
  2. http://www.mazidulakmal.com/2012/02/faris-telah-pergi-buat-selamanya-al.html

    al fatihah.

    BalasPadam
  3. sedih sangat sangat sangattttttt :(

    BalasPadam