Ahad, 24 Mei 2009

malaikat dan setan


aku baru balik dari menonton filem hebat angels and demons. filem nih diarahkan oleh ron howard, org yg sama mengarahkan filem da vinci code dulu. filem nih juga diadaptasi dr novel karya dan brown, org yg sama menulis da vinci code jugak.


ada teman2 aku yg tanya, filem nih x terlalu kristian ker? x terpesong akidah ker?
aiyo. x der maknanya. filem nih lagi less real dr da vinci code dulu. so jgnlah kita jgn jadik org yg cetek ilmu sgt. better amik tau dr tak nak mengaku buduh. betul x?
lgpun dah namapun filem fiksyen...

anyway, actually, aku minat filem nih atas dua sebab. 1st, aku mmg suke filem2 yg ada conspiracy theory mcm nih. n sec, filem nih mengingatkan aku masa aku gi bercuti kat rome n vatican last year.

in general, italy mmg satu negara yg indah n penuh dgn kesenian. st. basilica in vatican city tuh satu tempat yang menarik utk dikunjungi. rome memang unik dan cukup membuatkan aku terpukau sampai rasa x nak balik bila melihat architecure bangunan2 lamanya.
kalo korang ada rezki, luang2kan la masa ke situ. confirm x nyesal.

nak menambahkan lagi kedengkian korang terhadap percutian aku di rome and vatican, aku letaklah sekeping dua pics di bawah...
jgn marah aaaa....




12 ulasan:

  1. jejaka dulu blaja maths x??[tanya chegu maths]??sekeping dua yer....ni nak review kesah angel n demon ke nak tonjolkan keannggunann??[bunyi org jeles]

    BalasPadam
  2. ye x ye jugak...
    sekeping dua... 3 keping kan?
    terletak 4 pulak...

    BalasPadam
  3. tak kuasa la nk jeles.. bz nehh

    eh kawan aku ada tengok ceta ni.. dia ckp best..
    dia ada tengok night in the muzium 2 ngan aliens vs monster.. pon siok jugak..

    g la tengok.. g la..

    BalasPadam
  4. jed;
    x berminat la nak tgk citer museum ngan monster tuh kat wayang... baik tgk kat dvd jer....

    BalasPadam
  5. saje la bagi sages shaz.. mana tau kot2 kebosanan melanda..

    BalasPadam
  6. sorry jed....

    next wayang will be for harry potter!!!

    BalasPadam
  7. sorry rich,
    mmg x ajak sesapa pun.

    BalasPadam
  8. shaz th2 bila la harry porter tu nk kuar eh.

    BalasPadam
  9. xperla. leh simpan duit dr sekarang!

    BalasPadam
  10. ye aku sgt dengki melihat gambar2 percutian tak best kau tu!!!!!!! hahaha :p

    BalasPadam