Ahad, 17 Mei 2009

first perfomance!!


masih lagi di mood hari guru.

1st of all, aku nak ucapkan selamat hari guru pada pak guru aku si mike ewing yang berjaya menarik minat aku untuk bermain gamelan. tahniah!!

siang tadi aku buat performance dgn 6 lagi group gamelan yg ada kat sini dlm indonesian consulate. satu pengalaman baru bg aku. perasaan aku masa tuh happy bercampur scary sket n aku x tau lah bunyi kebluk yg aku ketuk tuh caner huduhnya. tapi yg penting aku dah menjadi ahli muzik yg amatur. haha!!

lepas nih maybe in august (kot?) aku ada performance lagi. kali nih maybe aku x main alat muzik tp kene nyanyi lagu klasik jawa plak. haha. sedap ker suara jejaka anggun ni?

entahlah, sayang. kita tunggu dan lihat jer lah ek?



ps: tadi sepuluh minit masa bermain aku terasa cam jadik gusti putri raden adjeng retno dumilah. hebatkan aku?

11 ulasan:

  1. macam first time mimpi basah!

    BalasPadam
  2. aku tanak komen topik ni.. tapi pic.. dah tukar baru ko.. ehe~

    BalasPadam
  3. jed;
    so apakah ko nak beri komen secara halus bahawasanya pic baru tuh lebih anggun kah?

    BalasPadam
  4. wah.. main gamelan..
    saya main angklong dr sekolah lg..
    pernah perform join dgn gamelan.. mmg superb!!

    BalasPadam
  5. jed;
    terang bererti anggun kan?

    aznee;
    baru jer nak berjinak jinak swine...

    BalasPadam
  6. nape x gune jejaka jelita a.k.a j.j

    hahaha

    takot confuse... jaya jusco? jay jay? haha

    BalasPadam
  7. wah syabas, aku sungguh teruja!!

    BalasPadam