Khamis, 21 Mei 2009

kris allen menang


aku tengok idol live pagi tadi. yg best, show semalam aku x sempat tgk sebab sibuk ngan rehearsal gamelan n balik pun dah lambat plus keje aku x siap so pagi tadi, bangun jer aku terus mengadap TV. thanx to Dato K yg kejutkan aku!!!!

so aku tgk lah result show b4 aku tgk repeat performance show. bole x mcm tu? overall, AI finale show mcm thn2 yg sudah jugaklah. duet ngan artis lama or nyanyi ramai2. dlm byk2 tuh aku kagum ngan show Adam Lambert ngan KISS n show Black Eyed Peas. wow!! BEP rocks!! show yg lain2 tuh biasa2 jer lah. lawak pun ada especially masa scott kuar nyanyi. sian lah dia. bole x suruh dia duduk jer? or berdiri satu tempat ker? stevie wonder pun OKU jugak tp xder lah huru hara ke sana ke mari atas stage masa nyanyi. alahai....

anyway, result kuar, seacrest kata hampir 100 mil vote (3/4 dr penduduk US tuh tau!) masuk, n tetibe Kris Allen yg diumumkan sbg juara. nak ckp apa? aku senyum jer la.

walaupun aku mmg nak si adam tuh menang tp aku x kisah la dah bkn rezeki dia. harap2 dia kuarkan lagu yg malatop lepas nih!!


pada kris plak, tahniah la. suara ko pun malatop gak so cepat2 lah hasilkan lagu yg best2 oke!!!!

okelah, till next year AI..... shaz out!




ps: esok aku nak citer pasal penyamun. tunggu....

11 ulasan:

  1. season ni langsung tak tengok.

    BalasPadam
  2. xper. tp FYI adam tuh mmg best!!! tgk kat youtube .

    BalasPadam
  3. tu la.. semlm aku da tengok kat sini.

    honest la. x terkilan sngt adam tk menang sbb performance dia hari tu dengn kris mcm bersaing je..

    p/s: cemana pon aku tetap ingt danny...ehe~

    BalasPadam
  4. hah tgk semalam ..best jer sebab ramai artis macam konsert grammy..lagu semua best..

    BalasPadam
  5. jed;
    danny nyer performance ngan lionel ritchie lagi huru hara....

    richeal;
    AI memang best!!!! suka sgt!!!!

    BalasPadam
  6. rasanya sama x best ngan finale AF?
    ahaks!!

    BalasPadam
  7. ehhh.....AF best lg [sambil membuat muka plastik]

    BalasPadam
  8. haha... plastik tupperware ker plastik sampah?

    BalasPadam
  9. jejaka anggun,
    adossss melepas lah kali ni Adam Lambert tewas...
    anyway i tetap sokong Adam Lambert, he'll be more famous than Kris after AI...

    love Adam Lambert!!!

    BalasPadam
  10. xper la lepri...

    yg penting dua2 oke.... kita tunggu album diorg nnt sapa yg lebih malatop!!!

    BalasPadam