Ahad, 6 Disember 2015

CERPAN II

shaz johar kembali bersiaran. sari berita penting.


semalam bertempat di MIECC (Malaysia International Exhibition & Convention Centre) telah berlangsungnya perlancaran sebuah buku cerpan (cerita panjang yg tak berapa nak panjang) terbitan Buku Fixi dengan kerjasama BBW (Big Bad Wolf) yang berjudul CERPAN II.

Buku ini edisi terhad, hanya 3000 copies saja dijual dan takkan diulangcetak dan dijual hanya di BBW saja, selagi sementara stok masih ada. so konsepnya, siapa cepat dia dapat, siapa lambat dia kempunan. padan muka korang. hihi.

Kenapa aku beria-ia promote, sebab ketamanya, aku terlibat dalam ini projek. dan sebab kedua, selain aku, sorang lagi penulis prolifik Fixi, Dayang Noor juga ada bersama. In short, dlm buku ni ada dua stories. hence, tajuknya CERPAN II.

story yg aku tulis tajuknya, LELAKI SESUATU ITU. ceritanya pasal perjalanan seorang lelaki yg pergi honeymoon ngan wife dia kat Roswell and then terjumpa dua ekor aliens. apa yg alien2 tu buat kat dia yg tu korang kena bacalah dan fahami.

so, kepada yg sudi datang semalam, beratur panjang2 semata2 nak dapatkan buku ni utk diri sendiri atau kawan2 (pastu nak jual balik kat pasaran gelap?), terima qaseh yg tak terhingga la aku ucapkan. gigih jugak korang. dahlah jauh. malam pulak tu. terharu kita, wak.

honestly, first time dlm hidup aku sign buku non-stop for 2 hours. rasa dah tak cukup tangan semalam nak sign. but it was fun! bukan slalu org nak mintak sign kita, wak...

and kepada yg tak sempat (sudi?) nak datang, ni ha ada few pics untuk korang tatap. semoga jeles.



stok buku yang masih virgin, belum disentuh.
sesi foto bersama peminat2 tersayang. ahaks!


jutaan manusia yg berpusu2 mencari kebenaran dalam buku ni.

antara yg sudi beratur dan meminta tandatangan

adik ni aku tanya dia, "mak tak marah ke baca buku uncle ni?" skali mak dia menjawab kat belakang, "tak apa. boleh je." LOL! 

entourage. datin paduka (yg pakai spek) nak carik buku tutorial tudung katanya. 

3 ulasan:

  1. En.shahz johar saya baru aje abiskan buku NOTA tadi...tp sy xberapa nak faham ending dia..but overall sy suka sgt buku tu!! boleh bg hint sket x pasal ending citer tu...thank you 😄

    BalasPadam
  2. En.shahz johar saya baru aje abiskan buku NOTA tadi...tp sy xberapa nak faham ending dia..but overall sy suka sgt buku tu!! boleh bg hint sket x pasal ending citer tu...thank you 😄

    BalasPadam