Sabtu, 25 Jun 2016

NOTA:2, CERPEN HARI JUMAAT dan MOREH BERSAMA SHAZ JOHAR




kembali bersiaran.

dah 6 bulan tak tulis blog. last entry dec 2015, pasal launch buku CERPAN II and before that June 2015 pasal NOTA. Rasanya, sekarang ni nak tulis blog pun pasal launching buku baru je lah. Huhu. Malas dah nak ngomel macam dulu2 lagi, bukannya ada org baca pun.

Anyway, semalam bertempat di The Port, Bandar Utama, buku NOTA:2 telah dilancarkan dalam suasana yg penuh temteram dan permai. Mungkin suasana Ramadhan menguasai diri masing2. Perlancaran bermula jam 10pm, dengan tema MOREH BERSAMA SHAZ, dan berakhir before midnight (faham2lah, aku Cinderella).

Kepada sesiapa yg hadir, spt biasa, aku ucapkan tahniah kerana korang menjadi pembaca novel Shaz Johar yg tegar. Atau mungkin pengumpul Buku Fixi. Atau mungkin, ntahlah, kebetulan je ada kat area tu so korang singgahlah. Apa2pun, skali lagi aku ucapkan terima qaseh sebab ada jugak org yg datang n sudi beli. Sila review dlm Goodreads atau blog, atau mana2 yg korang suka, lepas baca. Walaupun dah 6 novel serta berpuluh cerpen yg aku tulis, aku still rasa ada banyak lagi yg aku kena perbaiki utk jadi yg lebih baik.

Bagi sesiapa yang tanya, ni sambungan buku NOTA ke?

Jawapannya, yes. Ni sambungannya.

Kenapa ada sambungan sedangkan dari KOUGAR sampailah ke SANCTUARIA dulu takde sambungan?

Sebab ramai sangat dah orang yg tanya takde sambungan ke buku ni? Mindfuck ah... ahhh... tolong... sakit kepala kitteeww... so aku rasa, why not?

dan apakah akan ada NOTA:3 plak nanti?

Jawapannya, mungkin. Dgn syarat kalo sambutannya menggalakkan. Hihi. Mana tau, mungkin akan ada sampai NOTA:4, 5, 6, 7 pulak lepas tu?

Ceritanya, pasal apa?

Pasal Ray yg terus membongkar misteri utk tahu apa cerita yg sebenar.

Kenapa tajuk dia NOTA:2? bukan dah kira dua perkataan ke tu?

Jawapannya, eh sukalah!

Selain buku NOTA:2, buku antologi CERPEN HARI JUMAAT dan NOTA pun turut dijual malam tu.

CERPEN HARI JUMAAT ni senanya boleh dibaca secara free dlm akaun Wattpad Buku Fixi tapi kalo korang malas nak baca online and nak support Buku Fixi dan suka pegang, bau n baca buku, so dapatkanlah yg original di toko2 buku berdekatan. Kot.

Aku ada sumbangkan dua cerpen dalam buku CERPEN HARI JUMAAT ni. Tajuknya, EMPAT DARA dan RIVER KWAI. Bacalah dengan tenang dan semoga terhibur.

Panjang dah aku tulis ni. Dahlah tu. Ni ada few pics dari perlancaran semalam. Bergembiralah.

antara yg datang.

ada yg datang beli buku tapi tak baca, just nak pose2 je.

ada yg datang mintak sign

ada jugak yg datang suruh check dia punya assignment.

bersama teman penulis Faizal Sulaiman.

Dah tu je. Babai.

ps: publisher dah bagi hint suruh buat NOTA:3. Dia nak satu watak tu kena bunuh. Taktaula kenapa dia benci sangat ngan watak tu. Huhu.

5 ulasan:

  1. Hahaha kena pergi Buku Fixi nak beli buku....padahal MPH ada gak jual ek.

    BalasPadam
  2. Tahniah ...nanti kita beli buku baru tu....

    BalasPadam
  3. aku baru je ada 2 kougar dengan tabu tu je la.. tak sempat lagi nk beli yang lain.. tapi coming soon lah..

    BalasPadam
  4. Nak nota 3 hahaha. Nice work bro :D

    BalasPadam
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam