Sabtu, 22 Disember 2012

APOKALIPTIK.

Sunrise at Cancun, Mexico.

 Day 1, year 0001.

menurut kalendar Maya, hari ni merupakan hari baru di dunia baru. dunia lama dah berakhir semalam dengan bumi yang bergegar dan lautan besar dah melenyapkan dataran sehingga takda apa yang tinggal.

well... bull shit.

dunia belum berakhir lagi. masih lagi sama. manusia-manusia yg ada masih lagi belum berubah dgn perangai-perangai lama. masing-masing leka mencatit azam baru walhal dah bertahun-tahun azam tu tak pernah tercapai.

akupun macam tuh. juga berdoa kepada Tuhan utk jadikan aku manusia yg lebih baik dari semalam, lebih sihat dari sebelumnya (supaya aku dapat bekerja n kumpul duit n dapat shopping apa yg aku suka) dan lebih happy, at least happier dari situasi2 yg tak menyenangkan mcm tahun2 yg sudah2.

so tuh je azam aku utk dunia baru ni. aku taknak mintak lebih2, takut tak tercapai nanti aku jugak yang kechiwa. so apa pula plan anda?



abaikan muka aku yg penat gara2 berposing di bawah panas itu... hik hik...


ps:  aku tengah tulis cerpen berjudul APOKALIPTIK. kisah manusia di akhir dunia. tiba2 aku terfikir, maybe mayan calendar tu bukan troll semata-mata, maybe kita yg selama ni dah salah hitung.... kan? kan?

4 ulasan: