Isnin, 26 November 2012

MENTAL lagi....

pic courtesy of Penang Global Tourism, my best candid pic so far... ahaks!


baru sampai dari Penang sejam dua tadi. penat masih belum ilang. satu rumah bau najis mutawasitah si Snow White yg terperap 3 hari 2 malam. pitam.

aku nyaris2 tak jadi ke Penang hari Jumaat haritu. ntah kenapa, Tuhan tu kasi perut aku sakit kaw2 macam org kena senggugut. mujur doktor Somalian yg jaga klinik kat ofis bagi ubat yg power... heheh... risau jugak aku kalau tetibe perut aku buat hal dlm bas... coi!

sampai Penang kul 1am. thanks to rakan penulis, Gina penulis NGERI  dan MANGSA yg memang dah dekat setahun stay kat sana, datang jemput aku kat Sg. Nibong bas stesen.

actually aku n Gina dijemput utk mempromote novel baru kitorg kat GEORGETOWN LITERARY FESTIVAL 2012. event bermula dari Jumaat sampai Ahad n aku punya turn hari Sabtu pukul 4pm kat Studio@Straits. susah jugak nak carik tempat nih sebab lokasi dia tersorok sikit. tapi alhamdulillah, ramai jugak pencinta buku yg hadir dan memeriahkan majlis.

seperti biasa ada sesi soal jawab ala2 melodi bersama tuan guru Fixi, Amir Muhammad ketika acara berlangsung b4 kitorg baca sikit lines yg menarik dlm buku tuh... lepas tuh ada plak sesi mingling bersama tetamu2 yg hadir. thank you kepada semua and anda semua memang cool!

lepas tuh sesi diteruskan lagi dgn Amir Muhammad introduce plak next projek Fixi yg berjudul KL Noir. sebuah antologi cerpen in inglish tentang dark side yg berlaku di dalam kota kolumpo ini. menarik?

aku ada submit satu story dlm antologi tuh berjudul Asian Angel n aku ada baca sikit petikan dr story tu utk semua. the best part, sapa yg hadir dapatlah copy story aku tuh dengan beberapa story yg lain utk dibawa pulang secara free... hmmm... feeling2 Oprah Winfrey tak tokey Fixi? ko mampu??

oklah, xyah nak citer panjang2. nih ada few pics yg sempat aku upload dlm twitter. pic amik guna BB so layankan je lah eh...

sesi repekan di antara tokey Fixi dan anak2 buah kesayangannya...

bersama Gina, satu2nya penulis bukan Melayu yg tulis novel Melayu yg aku kenal.

bersama Bernard Chauly, a very nice guy. dia tanya aku pasal Istanbul Aku Datang... aku cakap, Lisa terlalu gedik. his next movie, dengan Fazura. excited?

funny, this mat saleh guy came to me and cakap melayu. bila aku tanya nama, dia cakap Zarul, terus aku tanya, "are you Zarul Al Bakry?" insya allah diapun akan kuar dgn movie next year. interesting storyline i tell you....


overall, ini experience baru buat aku. insya allah kalo ada rezeki (dlm ertikata lain dapat jemputan) aku akan datang lagi kat event2 yg macam ni dan jumpa dgn manusia2 yg appreciate event2 mcm nih.

so kalo ada, ill keep you guys updated. till then, selamat malam.

bye.




9 ulasan:

  1. Part dapat copy story tu yang macam nak nanges je T___T

    BalasPadam
  2. Zara! i nak buku Mangsa! hihihihi ...

    BalasPadam
  3. rindu JA. jarang2 je update skrg

    BalasPadam
  4. Ezan: thanks. Itu semua rezeki Allah bagi...

    Qaseh: jarang2 ada masa...

    Siz: nak, beli!

    Lord: sapa suruh tak datang...


    BalasPadam
  5. Hi shaz! It was nice meeting you during lit fest. I dekat front row you! Hopefully team fixi and you will be here again next. Tengah baca mental at the moment. Boleh jadi mental la esok pagi!

    BalasPadam
  6. inilah penulis mental ni. haaa. saya tak menyesal pong ada threesome tu !

    BalasPadam
  7. wah dahsyat jalan cerita mental nie , bisa kasi kepala hotak Ezra pocah dek dibuatnya .... Apa2 pun Ezra always pray for your success , Shaz Johar the slumberland person. And I like your thinking style , which is full of crazily creative ideas that no one ever think to do with it .... I seriously rasa la director filem should learn from u on how make something different with their stereotype ideas .... Huhuhu... I cakap yang ikhlas nie taw after I've read three of ur novels : Kougar, Tabu and Mental was so awesome !

    BalasPadam