Rabu, 25 Februari 2009

tag dr marlena

ari tuh baru jer tulis note pasal pompuan beranak 8 dlm OctuMom (refer to blog: http://jejakaanggunmalaya.blogspot.com) dah si marlena ni tag aku plak. nak tau pasal pengalaman aku pregnant anak pertama lah tuh.... dah sah2 aku jantan, leli. saluran peranakan pun dah pecah ko saja nak sentap kan aku dgn tag ni kan? anyway, amik kau! nak percaya ke x, suka ati ko....

1. WAS YOUR FIRST PREGNANCY PLANNED?
tak.. semua lelaki durjana yg pregnant kan aku x nak bertanggungjawab masa tuh. dah berbagai cara aku cube termasuk minum air nenas, lidi, malah gi klinik kat chow kit nak buang anak ni tp tuhan tuh maha kaya. lahir juga baby comel yg diberi nama nur arianna suri jolie pitt johar.

2. WERE YOU MARRIED AT THE TIME?
mesti lah tak. tok kadi x nak kawinkan sebab sesama lelaki. lgpun first wife masing2 x nak approve. x sanggup jadik madu aku lah tu! cibai.

3. WHAT WERE YOUR REACTIONS?
mula2 sedih sebab bunga di taman dah ditebuk tupai. tp sebab best, biarkan jer lah. esok nak lagi....

4. HOW OLD WERE YOU?
baru lepas sunat. ubun2 pun lembut lagi. tp yg lain, mantap!

5. HOW DID YOU FIND OUT YOU WERE PREGNANT?
muntah2, loya2. pastu perut aku besar, ada rasa baby tendang2. pregnant lah tu kan? x kan busung pulak?

6. WHO DID YOU TELL FIRST?
tak ada bgtau sesiapa pun. malas nak kecoh2.

7. DID YOU WANT TO FIND OUT THE SEX?
tak kisah sangat. aku terima je anak apa pun. anak kan anugerah tuhan. (masa type ni wajah aku tgh menunduk sayu ke bumi nih). yg penting, anak comel spt aku.

8. DUE DATE?
14 feb. tahun dirahsiakan.

9. DID YOU HAVE MORNING SICKNESS?
morning sickness xder. morning crazeeness selalu. morning horny pun ada gak selalu...

10. WHAT DID YOU CRAVE?
spt biasa, anak pun dah sah2 anak keturunan mewah kan so masa tuh aku craze:
caviar, champagne, kasut mary jane dr manolo blahnik, dress labuh dr Elie Saab, dan x lupa air selusuh. sebab mak aku ckp elok tuk org bersalin.

11. WHO/WHAT IRRITATED YOU THE MOST?
angelina jolie ngan brad pitt... hasilnya.... faham2.

12. WHAT WAS YOUR FIRST CHILD'S SEX?
pompuan lah. senang aku nak pakai litik ngan kutek (lipstick n cutex) kat dia.

13. DID YOU WISH YOU HAD THE OPPOSITE SEX OF WHAT YOU WERE GETTING?
tak kisah, anak tu kurniaan tuhan (kali ni tangan menadah ke langit pulak, bersyukur ala2 gaya cikgu dlm citer long khong)

14. HOW MANY POUNDS DID YOU GAIN THROUGHOUT THE PREGNANCY?
maintain slim. kata model size zero. ko ingat aku tyra banks? hips semakin besar skang?

15. DID YOU HAVE A BABY SHOWER?
mestilah. tuh kan tradisi. kawan2 dtg bawa hadiah. hadiah paling istimewa berupa jet peribadi utk baby aku, hadiah dr Air Asia. now, everyone can fly.... (promo Air Asia ni)

16. WAS IT A SURPRISE OR DID YOU KNOW?
x surprise lah. dah 4 5 kali gak aku buang sebelum nih. tinggal depan masjid pun ada.

17. DID YOU HAVE ANY COMPLICATIONS DURING YOUR PREGNANCY?
tak. bak kata org kg aku, practice makes perfect.

18. WHERE DID YOU GIVE BIRTH?
umah bidan Limah. bidan terkemuka kampung aku.

19. HOW MANY HOURS WERE YOU IN LABOR?
kejap jer. x sedar pun nak beranak masa tuh. dah renggang kan?

20. WHO DROVE YOU TO THE HOSPITAL?
naik cab. sempat tukar nombor ngan abg driver cab tuh. meletop siot!

21. WHO WATCHED YOU GIVE BIRTH?
bidan limah ngan abg driver cab tu la... anak2 bidan limah pun ada gak intai2 celah dinding.

22. WAS IT NATURAL OR C-SECTION?
natural lah. bidan limah tuh bukan ada cert pun. mcm dr ling jugak!

23. DID YOU TAKE MEDICINE TO EASE THE PAIN?
mak aku suruh minum air selusuh. aku minum air nenas. selain tu ada gak aku mkn mamee,potato chips, makan sengkuang letak topping kacang, gula ngan pewarna merah lebih pun ada. aiskerim jagung pun ada. asam boi letak limau pun ada. dindang pun ada gak. kam kam pun ada sebab dpt mainan best. dapat subang kelip x salah aku.

24. HOW MUCH DID YOUR CHILD WEIGHT?
bayi tak cukup bulan... dlm 2 kg je kot...

25. WHEN WAS YOUR CHILD ACTUALLY BORN?
entahlah, birth cert pun x buat

26. WHAT DID YOU NAME HIM/HER?
nur arianna suri jolie pitt johar. korang mesti sentap dengar nama ni kan?

27. HOW OLD IS YOUR FIRST BORN TODAY?
entah. lepas beranak, aku tinggalkan kat tepi sungai..

28.WOULD YOU DO IT AGAIN?
tak mo lah! amik anak angkat jer....

atas membalas jasa budi leli, aku pun tag lah kawan2 aku semua dalam Facebook. kalo rasa nak kongsi pengalaman pertama mengandungkan anak pertama tuh... bole lah kita share...
hahahahahahahahahahahhaah!!!!!

2 ulasan:

  1. hahaaaaaaaa
    hahaaa
    kelakar giler
    :P

    BalasPadam
  2. cik mat,
    jejaka anggun pun tergelak sendiri masa karang skrip komedi di atas!

    BalasPadam